Kuka

Kuka

Olen eläkeikään ehtinyt ekonomisti. Maaseudulla syntynyt pohjalainen, asunut pääosan elämästä Helsingissä, osan USA:ssa, Ranskassa ja Belgiassa.

Työni on koskettanut aina jollakin tavalla talouspolitiikkaa, joko politiikkaorganisaatioissa tai niiden ulkopuolella. Lokakuusta 2023 lähtien olen eläkkeellä. Toimin kyllä yhä Helsingin yliopistossa, vierailevan tutkijan nimikkeellä. Senior Fellow, joka kääntyy mukavasti ”vanhemmaksi veikkoseksi”, kuvannee yliopistoaskareideni luonnetta kuitenkin paremmin. Edelliset neljä vuotta olin työelämäprofessorina samassa paikassa ja aiemmin toimin mm. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (Etla)  toimitusjohtajana.

Luotan ihmisten kykyyn arvioida omaa parastaan ja markkinamekanismin tehokkuuteen, kunhan sitä viisaasti ohjataan ja ylilyöntejä hillitään. Arvostan tutkimustietoa ja asiantuntemusta, mutta päätösvallan tulee demokratiassa kuulua vaaleilla valituille kansan edustajille. Harrastan historiaa ja kuntoliikuntaa. Kannatan Vimpelin Vetoa, Boston Celticsiä, Lauri Markkasen kulloistakin seuraa ja Suomen maajoukkueita.

CV